DIRECȚIA PENTRU SPORT ȘI TINERET A MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

Cupa liceelor 2010

5 March 2010, Stiri Sport
856538_afisthumb.jpg

Directia pentru Sport a municipiului Bucuresti, principal organizator la nivel local al “Cupei liceelor, editia 2009-2010” din partea Ministerului Tineretului si Sportului, actual Autoritatea Natională pentru Sport si Tineret din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetării, Tineretului si Sportului
 
Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Educatiei, Cercetãrii si Inovãrii, Ministerul Administratiei si Internelor si Comitetul Olimpic si Sportiv Român organizeazã Cupa liceelor 2009-2010.
Această competitie are loc la nivel national, pe plan local pentru început, în toate judetele din tară, respectiv municipiul Bucuresti, ce sub directa îndrumare a Directiei pentru Sport a municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti , Institutiei Prefectului Municipiului Bucuresti si Academiei Olimpice Române – filiala Bucuresti, aduce în prim plan scopul principal al competitiilor. Acest scop reprezintă readucerea sportului de masă în scoli generale si licee, precum si formarea si promovarea unei vieti sănătoase si active prin sport printre elevi.
La aceasta competitie pot participa liceele care au asociatii sportive, structuri sportive fără personalitate juridică, constituite în baza Legii educatiei fizice si sportului nr. 69/2000. Pentru liceele care nu îndeplinesc aceste conditii, dar doresc să participe, Ministerul Tineretului si Sportului, actual Autoritate Natională pentru Sport si Tineret sub patronajul Ministerului Educatiei, Cercetării, Tineretului si Sportului, pune la dispozitie documentatia necesară obtinerii Certificatul de Identitate Sportivă (CIS).
Pentru a se putea înscrie la timp, dar si a avea sansa de a merge mai departe la faza finală, acestea sunt invitate să facă demersurile pentru a obtine Certificatul până la sfârsitul primului semestru al anului scolar 2009 – 2010.
 
„Cupa Liceelor” se desfăsoară în perioada decembrie 2009 – mai 2010, cu sprijinul Federatiei Române de Atletism, Federatiei Române de Baschet, Federatiei Române de Fotbal, Federatiei Române de Handbal si Federatiei Române de Tenis de masă, de asemenea si cu sprijinul Asociatiei Municipale de Atletism,  Asociatiei Municipale de Baschet, Asociatiei Municipale de Fotbal, Asociatiei Municipale deHandbal , Asociatiei Municipale de Tenis de masă.
Conform regulamentului, competitiile sportive se organizează în cinci etape, după următorul program:
– etapa pe scoală si etapa pe localitate are loc până la sfârsitul lunii ianuarie 2010;
– etapa judeteană se desfăsoară în lunile februarie si martie 2010;
– etapa zonală – aprilie 2010;
– etapa finală – mai 2010.

Regulamentele de organizare si desfasurare a tuturor competitiilor se regasesc aici